چرا به کارت شبکه نیاز داریم؟ فایده ی آن چیست؟
دوشنبه, ۴ فروردين ۱۳۹۹، ۰۶:۰۸ ب.ظ
کارت شبکه چیست؟
کارت شبکه همانطور که بیان شد برای اتصال یک دستگاه کامپیوتری به دنیای اینترنت و یا هرگونه شبکه محلی طراحی شده است. این کارت ها میتوانند روی هر دستگاه هوشمندی باشند، یعنی امروزه این فقط کامپیوترها و لپ تاپ ها نیستند که کارت شبکه دارند بلکه حتی یخچالها و لباس شوئی ها هم کارت شبکه دارند و میتوانند به اینترنت متصل شوند. و همچنین لزومی نداره که حتما یک کیت یا بورد فیزیکی باشد بلکه میتواند به صورت آنبورد یعنی یک قسمتی از مادربورد که شامل چند چیت و مقاومت و خازن است به عنوان کنترلر شبکه آن سیستم در نظر گرفته شود.
کارت شبکه (Network Interface Card) به اختصار NIC نامیده میشود. اگر کارت شبکه سیمی باشد، میشود رابط بین کابل شبکه که سیگنال الکتریکی هست و خود کامپیوتر و اگر وایرلس باشد میشود رابط بین امواج الکترومغناطیسی و کامپیوتر (اکثراً در لپ تاپ ها اینگونه است البته در برخی pc ها هم به صورت اکسترنال این نوع کارت شبکه ها را اضافه میکنند به سیستم) که در اینصوتر بهش میگویند WNIC که اختصار این کلمات است: Wireless Network Interface Card
بخواهیم بیشتر در مورد عملکرد کارت های شبکه توضیح دهیم باید بگوییم که وظیفه کارت شبکه این است که سیگنال الکتریکی که از کابل شبکه میرسد را دریافت و به دیتای قابل فهم برای کامپیوتر تبدیل کند (یا اگر شبکه وایرلس باشد، سیگنال الکترومغناطیسی را دریافت و به زبان قابل فهم لپ تاپ تبدیل کند) و البته برعکسش.
برای مثال ما فایلی را از کامپیوتر اول از طریق شبکه محلی به کامپیوتر دوم ارسال میکنیم که برای انجام این روند این اتفاقات می افتد:
* در کامپیوتر اول اطلاعات از 7 مرحله نرم افزاری و سخت افزاری عبور میکند تا تبدیل به سیگنال الکتریکی شود و از طریق کابل شبکه به کارت شبکه کامپیوتر دوم برسد و سپس در کامپیوتر دوم دوباره تمامی آن 7 مرحله را بالعکس سپری میکند تا آن سیگنال تبدیل به یک چیز قابل فهم برای کامپیوتر یا کاربر شود.
کارت شبکه در مرحله دوم قرار دارد یعنی در جایی که سیگنال الکتریکی به دیتا و برعکس دیتا به سیگنال الکتریکی تبدیل میشود.
انواع کارت های شبکه از لحاظ سرعت انتقال دیتا:
کارت شبکه بر اساس سرعت انتقال دیتا دسته بندی مشود. در حال حاضر اکثر کارتهای شبکه موجود در بازار 10 مگابیت در ثانیه و 100 مگا بیت در ثانیه را ساپورت میکنند. البته کارتهای شبکه 1000 مگا بیت در ثانیه و بالاتر هم موجود است که بهشان میگویند کارت شبکه گیگابیتی. روی کارتهای شبکه مینویسند 10/100/1000 یعنی از سرعت 10 مگابیت تا 1000 مگابیت را ساپورت میکند.
انواع کارت های شبکه از لحاظ عملکرد:
* کارتهای شبکه سیمی:
که کاملا توضیح داده شد و به صورت اینترنال نصب میشود که البته سابق براین نوع اکسترنالش هم موجود بود که سرعت کمتری داشت.
* کارتهای شبکه وایرلس:
همانطور که بالاتر عرض کردم برای لپ تاپ ها و گاها pc ها از این نوع کارت شبکه استفاده میکنیم که نیاز به سیم ندارند و از طریق امواج الکترومغناطیسی ارتباط میگیرند. شکل کارت شبکه وایرلس نیز به این صورت است:
* کارت شبکه usb:
این مدل از کارتهای شبکه هم میتوانند سیمی و هم میتوانند وایرلس باشند. در دو شکل زیر هر دو نوع این کارتها را به نمایش گذاشته میشود.
کارت شبکه usb سیمی
کارت شبکه usb وایرلس
مهمترین نکته در کارتهای شبکه usb ورژن usb هاست که اگر 2 باشند محدودیت سرعت می سازند.
۹۹/۰۱/۰۴